De der telefonbøger...


Blev for lidt under en måned siden kontaktet af fire studerende fra Oplevelsesøkonomi ved Århus Universitet. De fire studerende udgør studiegruppen 'Lyse Idéer', som pt arbejder på et projekt om telefonbøger. Er de nødvendige eller ej? Og hvordan kan man undgå at de produceres og herefter direkte smides ud af forbrugerne som får dem i postkassen. Skulle man overveje et 'Nej tak! til telefonbøger - klistermærke'?

Nu hvor det meste af verden er blevet digitaliseret kan man spørge sig selv, om det overhovedet er nødvendigt at holde fast i telefonbøger. Sider som Krak.dk kan bidrage med samme og måske endda mere opdaterede oplysninger på meget kortere tid. 3 klik og en indtastet adresse, så er man godt kørende.

Set fra et miljømæssigt perspektiv batter det hele verden, hvis bare et par enkelte telefonbøger ikke produceres. Hvis de alligevel bliver smidt direkte fra postkassen og i skraldespanden. Herefter kan man tænke den videre - hvis nu 100 eller 1000 danskere kunne melde telefonbogen fra. Hvor mange træers liv redes så?

I forbindelse med *Lyse Idéers' projekt, som jeg finder utrolig spændende, har jeg forsøgt at bidrage med input fra en lidt mere kreativ side. Tiden har desværre ikke været til fremstilling af en stor flettet papirkurv af telefonbog, men jeg har fået klippet og klistret mig frem til en collage i stedet!

Kommentarer

  1. Tjah, telefonbøgerne bliver heller ikke brugt her hos os, med mindre nettet er nede... så nej tak skiltet ville med det samme komme på døren hér. Men fint med en idé til at bruge dem man nu har fået:-)

    SvarSlet
  2. Kunne man ikke bare bestille en telefonbog, hvis man ville have én ? De behøvede jo ikke at koste noget.. :)

    Kh Nanna
    www.forleden-fik-jeg-hele-verden.blogspot.com

    SvarSlet

Send en kommentar