At flette motiver - gode råd

Der er to måder hvorpå man kan få motiver på sin taske. Enten kan man flette af materialer med små motiver på. Alternativt kan man danne motiver med forskellige tern. Jeg postede for snart længe siden dette indlæg med en vejledning til at flette af materialer med motiver på.

Gennem de sidste uger har jeg modsat fået rigtig mange mails med spørgsmål om, hvordan man fletter ting, hvor ternerne danner motiverne. Derfor dette indlæg :-)

Når jeg fletter motiver, gør jeg altid det, at jeg tegner motivet ned på en ternet blok først. Med en kuglepen tegner jeg de siksakkede strimler som en taske består af. Med en anden kuglepen markerer jeg de tern som skal have en anden farve end selve pungen.

Når motivet er inddelt i strimler, som vist på billedet ovenfor, starter jeg med at flette den øverste strimmel i motivet. Jeg sætter omkring 10 led på af pungens grundfarve, hvorefter jeg begynder på motivet.

Når strimmel 2 skal begyndes, er der 1 VIGTIG detalje. Når kæden er startet med cirka 10 led af plastik i pungens grundfarve, så tjek hvordan strimlen skal vende, for at du får en "simpel side" mod en "kompliceret side". De to begrebet introduceres i min vejledning her - alle jer der har flettet ting før kender sikkert udtrykkene :-)

P.s Opstår der problemer eller spørgsmål undervejs, vil jeg meget gerne forsøge at hjælpe pr. mail. Men vedhæft gerne et billede i mailen - for det ender tit ud i en spøjs gættekonkurrence, når jeg skal prøve at finde problemet ud fra til tider sparsomme forklaringer... På forhånd tak :-)

Kommentarer