Hvor får du alt dit skrald fra?

Gennem de næsten 3 år jeg har haft bloggen, har jeg fået rigtig, rigtig mange spørgsmål her på bloggen og pr. mail. Mange varierer, og der dukker hele tiden nye interessante op. Men et spørgsmål er gået igen gennem alle 3 år. Hvor får du alt dit skrald fra, og præcis hvilket skrald bruger du?

Først og fremmest. Jeg ser emballagen som plastik = en ressource. Ikke skrald :-) Kun fantasien sætter grænser for, hvad plastikken kan bruges til.

Flere af jer konkluderer selv, at jeg nok ikke spiser alt plastikkens indhold selv. Det er helt korrekt :-) Ellers formoder jeg, at mine fingre vil være alt alt for tykke til at folde noget som helst. Omvendt konkluderer flere, at det kræver, at man spiser usundt, for at få plastik til en taske. Det er jeg dog ikke enig i. Der er både brødposer, poser fra frosne grøntsager og frugt, krydderiemballage og pastaposer osv.

Ønsker man at genbruge sit plastik ifm. flet, kræver det store plastikmængder. Til tider kræver det også meget mere plastik end hvad 1 eller 2 husstande kan "producere" i løbet af et par uger. Derfor kan det være en stor fordel, at få venner og bekendte til at samle ind. Mange spærre øjnene op, hvis man kommer med en lille fletteprøve. Så bliver formålet med indsamlingen pludselig konkret.

Beder man bare folk gemme plastik, er det min erfaring, at de enten smider tingene ud alligevel eller også river og flår plastik i stykker, så det ikke kan bruges til flet. Giv folk et lille lynkursus i fletteprocessen og resultatet - så fanger mange fidusen.

Derudover kan det være super givende at lave en aftale med eksempelvis en café, kantine, arbejdsplads eller noget helt fjerde. På den måde opnås hurtigt en større mængde ens emballage, hvis man hellere vil have det, end et spraglet flettet produkt af alt godt reddet fra skraldespanden :-)

Selv har jeg aftaler gennem mine forældre på begge deres arbejdspladser. På den måde kommer fine kaffeposer, teposer og plastikposer jævnligt ind af døren. Til de mere spraglede projekter får jeg fra den daglige husholdning hos en stor del af min familie og enkelte venner og venners venner eller bekendte.

Samtidig er der rigtig mange af jer herinde som er rigtig søde til at tilbyde mig og ikke mindst hinanden plastik i alverdens farver, hvilket er super positivt :-)

... Et meget langt svar på et meget kort spørgsmål. Spørg endelig løs, hvis jeg har glemt noget.

 

Kommentarer

 1. Her i huset samles milea gevalia kaffeposer, lukket nænsomt op, vasket og sendt videre til en glad modtager, de har den smukkeste orange farve, og jeg er glad for at kunne hjælpe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt at kunne glæde andre på den måde. Modsat er det også rart at modtage plastik som andre har gjort sig umage med at åbne pænt og samle :-)

   Slet
 2. Har en stor bærepose fyldt med "guld", som du måske kunne bruge ? Du må få det, men hvor skal jeg aflevere det ?
  g59n@hotmail.com

  SvarSlet

Send en kommentar