10. december - Julet kartonpung til ventetiden

Jeg får efterhånden rigtig mange kommentarer, og især mails, fra lærer og pædagoger på skoler, i børnehaver, SFO'er og sågar vuggestuer. Her laver man "mine" kartonpunge af blandt andet mælkekartoner. Pungene skulle eftersigende være et hit i de kreative værksteder og efterfølgende gode til købmandsleg og lignende.

Måske en julet udgave kan være med til at gøre ventetiden til juleaften lidt sjovere for børn og barnlige sjæle? Jeg har i hvert fald ændret lidt på mine tidligere vejledninger og kombineret den nye model med en julet mælkekarton.

Materialerne er relativt begrænsede: En renvasket karton med skruelåg (mælk, juice, glögg) samt en kuglepen og en saks.

Fremgangsmåden er således. Når kartonen er vasket og HELT tør, klippes den hvide kant med holdbarhedsdato af, ligesom bunden klippes ud af kartonen. Herefter foldes de to sider af kartonen som vist nedenfor:

Herefter bukkes kartonen næsten på midten. Der skal være et stykke fra enden med skruelåget og op til den anden ende af kartonen:

Herefter skal klappen som skal bukkes ned over skruelåget etableres. Det gøres ved på begge sider af kartonens hvide ende at klippe ned til kanten af enden med skruelåget:

Den første klap som fremkommer bukkes ind i kartonens ende med skruelåg:

Herefter kan de foldede sider på den hvide ende klippes af, så der nu kun er en klap tilbage, den som skal bukkes ned over skruelåget: 

Herefter kan klappen bukkes om pungen. Når der er lavet et rundt hul til skruelåget er pungen færdig. Har man lyst, kan man klippe enden af klappen rund eller alternativt bruge en mønstersaks til at lave små buer, takker eller lignende.


Kalenderlågen imorgen kræver stærkt tyndt tråd og en stor bunke Lego-klodser. Klodserne kan være i en farve eller i mange forskellige farver :-)  

Kommentarer

Send en kommentar