19. december - Gardinring med kristtjørn

Som jeg fik afsløret ifm. genbrugsideen d. 6. december, har jeg endnu et bud hvorpå en gardinring i træ med øsken kan forvandles til et julet ophæng med kristtjørn. Forvandlingen kræver en hæklenål str. 2.5 samt grønt, brunt og rødt bomuldsgarn. Mængderne af garn er begrænsede, så man kan sagtens bruge mindre rester.

Brun ring:
For at dække den kedelige gardinring har jeg hækles fastmasker rundt om ringen. Fremgangsmåden kan ses beskrevet lige her i vejledningen fra d. 6. december.

Rødt bær (der bruges 3):
Med rødt garn hækles tre bær. Et bær laves således:
Tallet i parentesen efter hver omgang angiver hvor mange masker der er på omgangen.

1. omgang: 5 fm. i en magisk løkke (5 m)
2. omgang: *2 fm i hver fm* gentages omgangen rundt (10 m)
3. omgang: *1 fm i hver fm* gentages omgangen rundt (10 m)
4. omgang: *2 fm sammen* gentages omgangen rundt (5 m)
Der hæftes ende. Lad en lang tråd side til at lukke de sidste 5 masker af samt til at sy bæret fast til ringen med bladene.

Grønt blad (der bruges 2):
Der laves en kæde på 10 luftmasker, masken tættest på nålen bruges som vendemaske. I anden maske fra nålen hækles derefter 4 fm, 2 halve stangmasker, 2 stangmasker, 1 halv stangmaske. I stedet for at vende, hækler du nu videre ned af den anden side på de 10 luftmasker med  1 halv stangmaske, 2 stangmasker, 2 halve stangmasker og 4 fastmasker.

Ovenstående er selve bladet, herefter hækles spidserne på bladet. Hver spids laves ved at hækle 3 luftmasker, masken tættest på nålen bruges som vendemaske, herefter hækles en fm og derefter en halv stangmaske. Mellem spidserne hækles to kædemasker.

Herefter er det blot at montere delene på ringen mvh. at de lange ender fra bærene.

Morgendagens kalenderlåge 1 rengjort mælkekarton med brun inderside (Økologisk mælk eller Arla Lærkevang). Den ene karton skal desuden have et lille skruelåg. Er man til historien om Rudolf med den røde næse, skal skruelåget helst være rødt :-) Der skal desuden bruges et styks hvidt karton - har selv brugt bagsiden fra en skriveblok.

Kommentarer