Året 2013 fortalt i loppefund


I anledning af det snart forestående årsskifte, har jeg brugt en ledig stund på at kigge alle mine loppe-indlæg igennem fra det snart forgangne år. 2013 har budt på så mange fine loppefund, store som små, at jeg næsten ikke har kunne vælge nogle ud til indlægget her.

Alligevel er der enkelte fund som står mere klart end andre. Nogle fordi jeg nærmest dagligt glædes over dem, andre fordi der i forbindelse med at fundet blev gjort, opstod nogle sjove situationer. Der er mange glæder forbundet med loppekøb! :o)

Tilbage i april måned lykkedes det mig endelig at finde to fine Lyngby vaser, indlægget kan ses her. Vaserne havde jeg ledt efter længe, så forløsningen var stor, da de endelig stod til en billig pris på et bord med loppeeffekter.

Cirka en måned efter mit vase-fund lykkedes det min mor at opstøve en fin Lotus skål. Hele min familie ved efterhånden, hvilke effekter som tager kegler, hvis de køber dem med hjem til mig. Trofast tager de med mig på større markeder og løber fra afdeling til afdeling på jagt efter de ting jeg leder efter.

Min søde mor spottede fra køen til en idrætshal fyldt med genbrugseffekter skålen i et vindue. Mit ansigtsudtryk må have fyrret op under mor-genet - hun måtte have skålen til sin håbefulde datter. Så da dørene åbnede, løb hun fra tyskere på retro-jagt og diverse opkøbere, så jeg kunne få min skål til bare 100 kroner! Både mor og skål var i meget, meget høj kurs - og er det stadig!


Senere på året fandt min mor og jeg endnu en skål, en kæmpe jordbærsag fra Arabia. Siden da har den stået midt på mit spisebord som påmindelse om den danske sommer med lækre jordbær. Indlægget om skålen kan ses her.

Et andet super-fund stod min tidligere nævnte loppe-moster for i efteråret. For bare 25 kroner fik hun opstøvet både en orange Lotus kop + en blå suppeskål. Jeg begejstres stadig af det simple mønster. Dog synes jeg ikke, at jeg med mine porcelænsmængder kan tillade mig at smide voldsomt mange penge efter delene - priserne er på himmelflugt. Så når der i ny og næ dukker en billig del op, føles sejren enorm!

Det sidste fund jeg gerne vil fremhæve, er fuldstændig min fars fortjeneste. I en ellers voldsomt menneskefyldt møbelhal lykkedes det ham at finde den teakkommode jeg mange aftener forinden havde beskrevet for ham. Da jeg kom ud af virvaret i køkkenafdelingen, stod der pludselig en stor skuffe ved min far - ingen kommode.

En sælger havde forinden klæbet et solgt-mærke på den kommode, som min far havde tilkæmpet sig for ingen penge. For at sikre sig, at ingen løb med den, var min far kommet på, at det nok var smart at fjerne en skuffe. Pludselig var møblet ikke så voldsomt attraktivt mere. Det tog mig lidt tid at gennemskue sammenhængen!

Og hvad der også tog tid, var at få kalorius ind i bilen og med hjem. Hele episoden kan læses i indlægget fra efteråret lige her.

Kommentarer

 1. Sikken et dejligt indlæg, og sikke en skøn familie i er.... :-) grinede lystigt af skuffe historien... Man må sno sig sagde ålen... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Haha... Jeg gloede også lidt på skuffen!

   Slet
 2. Måske du vil bytte en Lyngby vase ned en stor oval Wiinblad platte, den er grålig glasur, som de fleste og tegningen er brun ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for tilbuddet, men mine vaser er jeg alt for glade for til at skille mig af med. Ellers mange tak :-)

   Slet

Send en kommentar