Den tapre tinsoldat og jagten på Lego

I en afkrog af genbrugsbutikkens ene vindue, fandt jeg denne tapre tinsoldat, som tilsyneladende har været på Italiens-eventyr i en rød båd på en "græsplade" med et stort Legotræ. Jeg tvivler meget kraftigt på, at løsdelene tilsammen har udgjort et decideret Legosæt, men fin er ham soldaten og hans træ i hvert fald.

Dem som læser med vil vide, at jeg er gået all in på at samle en hel skov af Legotræer samt figurer til min sættekasse. I forhold til de to slags træer, som jeg tidligere har fundet og skrevet om her og her, er dette træ nærmest en dobbelt så høj blanding mellem de to. En tapper tinsoldat er jeg heller ikke stødt på før.

Er man som jeg svært begejstret for de danske klodser, vil jeg anbefale denne nyhedshistorie. I 1997 resulterede et uvejr i, at tæt på 5 millioner stykker Lego havnede i havet, da skibet Tokio Express "tabte" en del containere i havet pga. et uvejr. Siden er en hulens masse Lego skyllet ind på Englands kyst, hvor jagten i mange år har været sat ind på at finde blandt andet Lego drager, dykkerudstyr og små blomster i sæt af 4.

denne Facebook-side dukker der nærmest dagligt historier op om nye Lego-fund. Selv er jeg glad for at kigge forbi i ny og næ. Lige så sjovt jeg synes det er at læse med, lige så tragisk er historien faktisk. For selv her, snart tyve år efter, er Lego-delene som skyller ind på strandende næsten så gode som nye. Det siger lidt om, hvor lang tid det tager naturen at nedbryde efterladt plastik.

Kommentarer

 1. Hyggeligt med sådan en facebookside om Lego fund:-)
  Og super fund du gjorde dig.

  Jeg købte engang to kæmpe kasser med Lego gennem den blå avis til næsten ingen penge.
  Nyd dine fund til sættehylden.

  Tina
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/08/mit-hars-udvikling.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man kan virkelig være heldig på Den Blå Avis :-) Selv fik jeg som lille lov at købe en stor sæk Lego på et loppemarked, også billigt. Det er dog hos mine forældre, og ikke hos mig.

   Slet
 2. Sikke dog en vild historie med det strandede Lego!! Dejlige fund :)

  SvarSlet

Send en kommentar