Fra loppe- til svampejagt

Med udsigt til en hel dag fri fra universitet og arbejde, planlagde jeg i går, at dagen i dag skulle gå med loppejagt i de lokale genbrugsbutikker. Men da vejret blev fantastisk og Tamra havde postet bileder af kantareller i bunkevis, blev loppe- til svampejagt. Jeg har aldrig forsøgt mig før af en eller anden grund, men i år skulle det være!

Op til jagten var jeg overbevist om, at det ikke var muligt at finde dem i skovstykkerne omkring min bopæl, men jeg tog fejl! Utroligt nok lykkedes det mig at finde en god portion i løbet af bare et par timer. Begynderheld var der nok tale om, da jeg fandt den ovenfor viste kæmpe-kantarel som første svamp. Herefter måtte jeg dog nøjes med at kravle rundt under træer efter en hel del små eksemplarer, som dog med garanti også kommer til at smage godt.

Svampene på billederne nedenfor lod jeg pænt blive i skoven. Deres art og grad af giftighed er jeg ikke bekendt med, men fine var de!






Kommentarer

 1. Hej Helene, dem på billede er fyrsvamp, de kan ikke spises, men er rigtig flotte i dekorationer, det var dem man i gamle dage brugte når der skal tændes bål, prøv at Google det. De røde med hvide prikker er rød fluesvamp, smadder giftig, så det var godt du nøjedes med at tage billeder af dem. God weekend til dig.

  SvarSlet
 2. der skulle jo selvfølgelig have stået billede 5, det var lige smuttet.

  SvarSlet
 3. Nr. 1 Porcelænshat - Spiselig men værdiløs eftersom den er ret slimet.
  Nr. 2 Skade-Blækhat - Svagt giftig
  Nr. 3 Rød Fluesvamp - Ikke "smadder giftig", men faktisk mindre giftig end så mange af de andre fluesvampe (hvor du f. eks. kan dø af Grøn og Snehvid). Derfor kvalme, opkast, hedetur, hallucinationer.
  Nr. 4 Er en af poresvampene - flere billeder vil gøre bestemmelsen sikker, men ligner meget godt Broget Læderporesvamp der også egner sig fint i dekorationer lige som f. eks. Fyrsvamp.
  Nr. 5 Igen Rød Fluesvamp

  Håber du havde en god svampetur - Mvh. Monica :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for gennemgangen, Monica. Må indrømme,at jeg på trods af porcelænshattens lidt slimede udseende, synes den var rigtig, rigtig fint, som den stod der helt urørt og intakt :-)

   Slet

Send en kommentar