DIY: Genbrugsfår af flamingo og raketpinde

Træpinden fra den store raket nytårs aften og et stykke af den flamingo, som omgav den skrøbelige gave juleaften. Begge dele kan i kombination med lidt Fimo modellervoks og en gang maling laves til de sødeste får til påskebordet.

Det skal du bruge:
Sort og hvidt Fimo modellervoks
Sort maling + pensel
Lim (må ikke være kontaktlim, da dette ætser flamingoen)
Raketpind i træ + lille sav
Flamingoklods + kniv til at skære i flamingoen
Fiskelod eller anden lille tung genstand
Støvsuger 
Ståltråd
Gummielastikker

Sådan gør du:
1. Raketpinden saves i fire lige store stykker. Til et får på størrelse med en stor håndfuld, har jeg lavet dem ca. 4 centimeter. Pindene males sorte. 

2. Flamingoklodsen laves til en kugle. Har du ikke en firkantet klods, lim da flere stykker flamingopladser sammen, så du opnår en firkant. Når limen er tør, nap da små stykker flamingo af med fingrene, til klodsen er helt rund. Det kan anbefales at have en støvsuger i nærheden til at opfange alt den løse flamingo.

3. Lav af Fimo modellervoks et hoved til fåret. Sæt et stykke ståltråd på bagsiden af hovedet, så du kan montere det på fårets krop af flamingo. Bag hovedet ved 110 grader i 30 minutter.

4. Tryk de fire ben ind i flamingokuglen og påsæt hovedet. Skær herefter med kniven det bagerste stykke af flamingokuglen af og grav et hul ind i fårets mave. Heri puttes et fiskelod eller en lignende lille tung genstand. Herefter limes flamingokuglen sammen igen - kuglen kan holdes sammen med elastikker, til limen er tør. Lodet skal opveje vægten af fårets hoved - uden et lod bagerst i fårets mave, tipper det forover.


5. Et genbrugsfår er nu blevet til!

- - - - - - 

TIP: Stina, en yderst hjælpsom læser har tippet mig om, at man med fordel kan bruge Soft Clay i stedet for Fimo Soft.

Det vejer mindre, hvorfor man ikke behøver at stoppe tunge ting i fårets mave. Herudover er det meget mere energivenligt, idet man ikke behøver at bage det i en varm ovn.

Kommentarer

  1. Den er bare helt vildt sød. Man kan ikke lade være med at elske dem. Skal nok lige prøve det på et tidspunkt.

    Mvh
    lulletuller.blogspot.dk

    SvarSlet

Send en kommentar