Når ideen er bedre i hovedet


Endelig blev mit hæklede tæppe så færdigt, at jeg kunne lave en kant af fastmasker hele vejen rundt. Kanten havde jeg hele tiden tænkt som den letteste del af projektet. Imidlertid blev kanten ikke som ønsket. Som det fremgår af billedet ovenfor, blev kanten meget ujævn.

Som en alternativ løsning har jeg nu forsøgt mig med at hækle en slags kantebånd af fastmasker, som jeg syer på rundt langs tæppets kant. Se det øverste billede i indlæget. Jeg er stadig ikke fuldstændig tilfreds, men det bliver da væsentligt bedre.

Kommentarer

 1. Det er sådan et fint tæppe - jeg er spændt på at se det færdigt! Jeg vil gætte på at problemet med den fasthæklede fastmaskekant er at du har hæklet for mange masker, det ser ud som om kanten flaner (er det et rigtigt ord? Den ser lidt flæse-agtig ud), og det er typisk når man hækler for mange masker på for kort afstand. Du kunne evt forsøge dig med at hækle 20 % færre (eller måske 30 % færre, det kan du hurtigt se) masker op langs de halve sekskanter (på de hele laver du bare en fm per maske, så skulle det passe fint). Det har jeg haft held med et par gange :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var faktisk lige, hvad jeg ville sige ;) Prøv igen - du behøver jo ikke hækle hele vejen rundt, bare for at se om det bliver bedre.

   Slet
  2. Tak for jeres opmuntrende kommentarer og gode tips. Sagen er den, at jeg til midtercirklerne i tæppet har brugt mange tykkelser bomuldsgarn. Dette gælder også de halve cirkler langs kanten. Derfor er tæppets kant ikke fuldstændig lige. Så ligegyldigt om jeg prøvede med få eller mange fastmasker, så det meget ujævnt ud. Løsningen med det adskilte bånd af fastmasker, som jeg så syer på, virker til at fungere nogenlunde. Jeg poster et billede snarest :-)

   Slet

Tilføj en kommentar