Vallensbæk Kaktusgartneri - mekka for kaktuselskere


Når jeg ikke pusler om mine blomster på altanen, kaster jeg min kærlighed og grønne fingre over min kaktussamling. Jeg har en hel del efterhånden. Det meste af tiden bor de i et stort sydvendt vindue eller i min lyse stue, så de får tilpas med sol uden at blive brændt af.

For et par år siden fik jeg den fineste lille kaktus med de flotteste røde og orange blomster. Desværre havde den uldlus og døde hurtigt. Jeg har siden ønsket mig at få den artsbestemt, så jeg kunne finde mig en ny. I dag lykkedes det til min store begejstring!

Min mor opdagede for nogle måneder siden hos AOF, at man kunne købe billetter til besøg og foredrag i Vallensbæk Kaktusgartneri. 2 billetter blev købt. I dag var dagen, hvor de endelig kunne indløses.

Vallensbæk Kaktusgartneri viste sig at være et kæmpe drivhus kun med kaktus og sukkulenter. Alverdens slags i alverdens størrelser. Fra store flamingobakker med nysåede små eksemplarer til de klassiske meter høje søjlekaktus. Jeg har aldrig set så mange kaktus på én gang.

Næsten alle kaktus i drivhuset er til salg. Imponerende nok kom jeg "kun" hjem med 5 eksemplarer inkl. erstatningen for min lille favoritkaktus, som uldlusene desværre fik gjort kål på. Mon ikke, at de 5 nye kaktus i samlingen får deres eget blogindlæg, når jeg får nusset lidt om dem og fundet passende potter.

Skulle man ramme området omkring Vallensbæk, vil jeg klart anbefale et besøg. Man kan ringe på forhånd og så kigge forbi. Ud over at alle kaktus er yderst rimelige prismæssigt og har navnesedler i - eller kan få det ved kassen, er der rigtig mange gode råd at få om pasning. Og ikke mindst vejledning ift. ideelle levesteder i boligen for hver enkelt kaktus. Jeg blev selv meget klogere på mine 5 indkøb.

Kommentarer