Nyt kapitel som husejer - og nyt kapitel for bloggen


Jeg har sådan fået lyst til at genoplive bloggen her. Årsagen er helt særlig. Jeg har købt mig et skønt ét plans rækkehus med tilhørende have. Huset er fra 1962 og rummer de skønneste detaljer fra den tid bl.a. indbyggede skabe med teaktræslåger, rester af et teaktræskøkken.

Desværre er en del af teaktræskøkkenet fjernet og udskiftet med nyere elementer og laminatbordplade. Dør- og skabshåndtag udskiftet med forgyldte greb med en masse krummelyrer. Og samtlige af lågerne på de indbyggede skabe har fået en hvid gang plastik maling.

Så alt i alt er der basis for en masse skønne projekter og jagt på genbrugsmaterialer som gamle sorte dørhåndtag i bakelit, et brugt teaktræskøkken, brugte sprossevinduer til et drivhus i haven og pastelfarvede klinker til opsætning i køkkenet. 

Og apropos klinker i køkkenet. På Facebook Marketplace har jeg set de fineste brugte mintgrønne pastelfarvede klinker, som jeg drømmer om at sætte op i mit kommende køkken. Fliserne er nedtaget fra et andet køkken, og har derfor en del rester af puds og fliseklæb på bagsiden.

Er der mon nogle af jer, som har erfaring med at rense og genbruge brugte klinker?

Kommentarer

 1. Enten bruger du en murerhammer eller også en vinkelsliber (og beskyttelsesbriller), hvis det sidder meget godt fast.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stina. Tak for input :-) Jeg håber sådan at murhammer kan lade sig gøre. Vinkelsliber og jeg tror jeg ikke helt på er en god kombi. Men hvad, hvis man meget gerne vil have fliserne.

   Slet
 2. Det lyder spændende, jeg glæder mig til at følg med i dine projekter. Titelbilledet er usynligt - bare et gråt forbudt-skilt. Jeg ved desværre ikke noget om afrensning af fliser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte. Mange tak for input. Billedet burde være synligt igen nu. Jeg leget lidt med designet. Det valgte fungerer desværre dårligt på mobil og dårligt ifm. billeder.

   Jeg glæder mig meget til at dele en masse fra husprojekterne :-)

   Slet
  2. Tak, ja, nu er billedet der. Jeg læser på en stationær computer. Æv for dårligt til billeder-design. Billederne er jo en vigtig del af fornøjelsen.

   Slet
  3. Kære Helene er du gået helt i stå? Je bliver jo helt bekymret ...

   Slet

Send en kommentar